ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Συμφωνώ

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Η γυμναστική για παιδιά έχει πολλαπλά οφέλη για την ανάπτυξή τους. Το άθλημα της «Γυμναστικής για Όλους» απευθύνεται σε οποιασδήποτε ηλικία και δίνει σε κάθε άνθρωπο την μοναδική ευκαιρία να ζήσει την χαρά της συμμετοχής σε ανάλογα Φεστιβάλ και να επιβραβευτεί με το δυνατότερο χειροκρότημα χιλιάδων ανθρώπων που παρακολουθούν τις αθλητικές αυτές διοργανώσεις. Στον Σύλλογό μας εξειδικευόμαστε και καλλιεργούμε στοιχεία Ενόργανης, Χορού και Ακροβατικής.

Τμήματα για παιδιά 3-5 ετών

Τμήμα ηλικίας 3 έως 5 ετών

Τα νήπια και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας έχουν την ικανότητα να εξασκήσουν τις βασικές τους δεξιότητες.

Σε αυτή την ηλικία, η προπόνηση αφορά την ήπια σωματική άσκηση, την μουσικοκινητική καλλιέργεια, τη διασκέδαση, την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και την προετοιμασία καλών αθλητικών ικανοτήτων, ενώ βασικό μέρος της αποτελεί και το δομημένο παιχνίδι.

Στο τέλος κάθε αθλητικής σεζόν τα παιδιά παρουσιάζουν ένα σύντομο πρόγραμμα σε Φεστιβάλ Γυμναστικής και Διαγωνιστικά Contest. Σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία τα Contest προσφέρουν μόνο χρυσά μετάλλια ώστε να ενισχύσουν τη χαρά της συμμετοχής και να τα παιδιά να αποκτήσουν μία υπέροχη πρώτη εμπειρία που θα τα ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή.

Τμήματα για παιδιά 5-7 ετών

Τμήματα ηλικίας 5 έως 7 ετών

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, εστιάζουν καλύτερα, έχουν καλύτερο σωματικό και κινητικό έλεγχο και μπορούν να ακολουθήσουν οδηγίες.

Σε αυτό το επίπεδο βελτιώνονται οι βασικές κινητικές δεξιότητες χειρισμού σώματος και αντικειμένων, ενώ βάζει σωστά θεμέλια ως προς την τεχνική και τις κινήσεις. Εδώ γίνεται η πρώτη επαφή απλών ακροβατικών στοιχείων, με το ασκησιολόγιο της ενόργανης και τον χορό.

Στο τέλος κάθε αθλητικής σεζόν τα παιδιά παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα 5 λεπτών σε Φεστιβάλ Γυμναστικής και Διαγωνιστικά Contest, ώστε να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής και να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες σε θέματα αντίληψης χώρου, συντονισμού, συνεργασίας και ομαδικότητας.

Τμήματα για παιδιά 7-10 ετών

Τμήματα ηλικίας 7 έως 10 ετών

Τα παιδιά γνωρίζουν τον τρόπο να έχουν πειθαρχία του εαυτού τους, συγκέντρωση και να είναι αρκετά ώριμα για να ακούν και να σέβονται τον προπονητή.

Εδώ, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην μουσική αντίληψη, στη άρτια τεχνική και κίνηση στοιχείων ενόργανης, ευλυγισίας, χορού και πιο απαιτητικών ακροβατικών βάση της κατηγορίας τους, ώστε να προετοιμαστούν για την μετάβασή τους στα αγωνιστικά τμήματα.

Στο τέλος κάθε αθλητικής σεζόν τα παιδιά παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα 5 λεπτών σε Φεστιβάλ Γυμναστικής και Διαγωνιστικά Contest, ώστε να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής και να αποκτήσουν σημαντικές ικανότητες αντίληψης χώρου, συντονισμού, συνεργασίας και ομαδικότητας.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ – FIG
http://www.fig-gymnastics.com/

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ – UEG
http://www.ueg.org/

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
http://www.sportsnet.gr/

ΕΛΗΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
http://www.gymnastics.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

+30 6997 516 713 Κυριάκος Καστάνης - Πρόεδρος

Ώρες Επικοινωνίας: 16:00 - 22:00

Email: kotinosfom@gmail.com

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Back to top